İşimizin Geleceği

İşimizin Geleceği

İşimizin Geleceğiİşimizin Geleceği – Dijital Çağda Türkiye’nin Yetenek Dönüşümü

İşimizin Geleceği – Dijital Çağda Türkiye’nin Yetenek Dönüşümü” raporu McKinsey Global Enstitüsü (MGI) tarafından yayınlandı.

İçinde bulunduğumuz Dijital Çağ‘a ilişkin olarak Otomasyon, Yapay Zeka ve Dijital Teknolojilerin mevcut iş ve iş alanlarına etkisi, iş gücünün etkin şekilde kullanılmasına yönelik fırsatlar ve alternatif yeni iş ve iş alanları, yetkinliklerdeki değişim ve bu alanda öncelikler gibi konulara yer verilmiş. Araştırma, farklı ülkeler için öncelikli değişim alanlarını adresleyerek iş gücünü geleceğe hazırlayacak inisiyatiflere ışık tutuyor.


İşimizin Geleceği

Gelişen teknolojiler ve değişen ihtiyaçların yeni meslekler ortaya çıkaracağı öngörülüyor. Önümüzdeki 10 yıl içinde otomasyon, yapay zeka ve dijital teknolojilerin yaratacağı ekonomik faydanın, sosyal değişimlerle birlikte 3.1 milyon iş artışı (ve 2030 için bu rakam 8.9 milyon) yaratma potansiyelinden bahsediliyor. Tamamı yeni 1.8 milyon iş yaratılabilecek. Bunu gerçekleştirebilmek için 21.1 milyon kişinin mevcut mesleğine devam ederken mevcut işlerine devam ederken Yetkinlik Geliştirmesi gerekecek. Ayrıca iş gücüne katılacak 7.7 milyon çalışanın da güncel yetkinliklerle donanımlı olması bekleniyor.

İşimizin Geleceği

Rapora ek, birde Üretim firmasında Dijital Dönüşüm ve bununla birlikte Yetkinlik Gelişiminin güçlendirilmesine yönelik bir Vaka Çalışması yer alıyor.

İçinde bulunduğumuz Dijital Çağda, çalışma şekillerimizin ve bununla birlikte işlerimizde başarılı olabilmek adına gereken Yetkinliklerin de sürekli olarak değiştiğini görebiliriz. Sürdürülebilir Büyüme hedefleri bulunan firmaların bu Dönüşümü yakalayabilmesi oldukça önemli.

Otomasyon, yapay zeka ve dijital teknolojiler; Verimliliğin artırılması ve birçok yeni işin oluşmasını sağlaması açısından Türkiye için büyük fırsatları da beraberinde getiriyor. Bu fırsatlardan faydalanabilmek için Türkiye, geleceğin iş ortamında gereken yeni yetkinlikleri geliştirmeye dönük yetenek dönüşümüne yatırım yapmalıdır.

Raporun tamamına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Nurşen Yılmaz Erginsoy

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir