Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm Farkındalık Eğitimi

Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm Farkındalık Eğitimi

Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm Farkındalık EğitimiEndüstri 4.0 Farkındalık Eğitimi ve Dijital Dönüşüm Uzmanlığı

4. Sanayi Devrimi Farkındalık Eğitimi ve Dijital Dönüşüm Uzmanlığı sertifika programını başarıyla tamamladığım günden güzel birkaç kare.

TC. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğinde, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla oluşturulan bu programa katılıp, Türkiye’de bakanlık onaylı ‘Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm Uzmanlığı’ sertifikasını alan ilk 19 kişiden biri oldum. Meslek hayatıma büyük katkı sağladığına inandığım bu program ile, Dijital Dönüşüm Uzmanı olarak, bugünleri, geleceği aydınlatacak fenerlerden birini daha edindiğimi hissediyorum.

Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm Farkındalık EğitimiÖncelikle eğitim ve gelişimimi destekleyen sevgili eşim olmak üzere, programda emeği geçen akademisyenlerimize, organizasyon ekibine ve tüm eğitim katılımcılarına değerli paylaşımları ve sağladıkları katma değer için çok teşekkür ederim.

Çalışmaya, öğrenmeye, üretmeye ve paylaşmaya, birlikte yaratmaya devam..

Son olarak, her ne kadar ben Türkiye’de Bakanlık onaylı bu uzmanlaşma programının ilk 19 mezunundan biri olsam da, halen akredite olarak seçilmiş dokuz farklı üniversitede bu eğitimler verilmeye devam etmektedir. Benim gibi, eğitim ve sertifika sürecine katılmak isteyenler için, bu programın en temelde amacını belirtmek istiyorum:

Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm Farkındalık EğitimiProgramın amacı; Günümüze dördüncü endüstriyel devrim olarak da nitelendirilen dönüşüm çok sayıda fiziksel ve dijital teknolojinin bir araya gelmesi ile gerçekleşmektedir. Tetikleyici teknolojik araçlar ne olursa olsun endüstriyel dönüşümlerin temel amacı kaynak etkinliği ve verimliliği arttırmak, şirketlerin rekabet gücünü daha üst seviyeye taşımaktır. Yaşadığımız bu dönüşümün diğerlerinden farkı, sadece temel iş süreçlerinde değişimi sağlamakla kalmayıp, akıllı ve bağlantılı ürün kavramlarını ortaya çıkarıp gelir yaratıcı, hizmet temelli yeni iş modellerini iş dünyasına sunmasıdır. Bu programın amacı Endüstri 4.0 tasarım ilkelerini ve kavramsal çerçevesini öğretmek, Endüstri 4.0’ın temel yapı taşlarını oluşturan adaptif robotik, yapay zekâ, büyük veri, artırılmış gerçeklik, eklemeli üretim, nesnelerin interneti, bulut bilişim, siber-güvenlik teknolojilerini anlatmaktır. Bunun yanı sıra program, akıllı ve bağlantılı ürünler ile hizmet tabanlı yeni iş modellerinin nasıl oluşturulacağı konusunda yol gösterirken, kilit teknoloji projelerinin seçimi ve portföy yönetimi konularında bilgi sağlayacaktır.

Nurşen Yılmaz Erginsoy

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir